Dmitri Medvedevin vierailu Helsingissä

Kruununhaan yllä leijaa helikopteri. Dmitri Medvedev on tällä hetkellä Kaupungintalolla Jyrki Kataisen, Merja Kyllösen ja Ville Niinistön kanssa. Suomalaismedian mukaan ministereitä jännittää. Kaisa-talon seitsemännestä kerroksesta katsottuna Venäjän federaation pääministerin vierailu näyttää tältä:

Helikopteri pysyy paikoillaan ilmassa Pyhän kolminaisuuden kirkon ristin (ortodoksisen) ja Tuomiokirkon (ent. Nikolainkirkko) kupolin välillä. Se tekee pientä sivuttaisliikettä. Joku sieltä tähyää torille. Varmistaa, etteivät katoilla liiku muut kuin pulut ja varikset. Helikopteri lipuu hitaasti sivummalle, katoaa Tuomiokirkon kupolin taakse, tulee jälleen esiin. Se tekee nopean kierroksen Uspenskin katedraalin (ortodoksinen) ympäri ja palaa Rauhankadun suoraa linjaa seuraten Unioninkatua (nimetty Aleksanteri I määräyksen mukaisesti 1819) kohti. Suomen pankin ja Säätytalon kohdalla se siirtyy hitaalla sivuttaisliikkeellä takaisin ristin ja kupolin väliin.

Taivas on harmaa, lokit kieppuvat, meri näkyy. Kataisen kämmenet hikoavat. Valtakuntien välillä vallitsee rauha ja kiusallinen hiljaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti