1.
Herttoniemessä hampaistani otettiin röntgenkuva. Sain nähdä yläleuan, jonka toisella puolella ei ole enää viisaudenhammasta ja jonka toisella puolella viisaudenhammas ei ole puhjennut vielä kokonaan. Se oli vähän uhkaavan näköinen. Röntgenhuoneen seinällä oli Pierre-Auguste Renoirin maalaus.

2.
Charles Ivesin 4. sinfonia esitettiin Musiikkitalossa. Oli vaikea olla nauramatta ääneen sitä kakofoniaa. Ajattelin, että tämä on demokraattista musiikkia, kun lavalla oli kolme flyygeliä, kaksi harppua, sinfoniaorkesteri, jousikvartetto, Hannu Lintu ja kaksi apulaiskapellimestaria. Siinä oli lainsäädäntövaltaa, toimeenpanovaltaa, tuomiovaltaa ja neljättäkin valtaa, sekä erilaisia säätyjä, puolueita, vähemmistöjä ja enemmistöjä. Yhdessä kohdassa soi päällekäin virsi, pianosoolo, kolme marssia ja fuuga. Mahtavaa. Konsertissa esitettiin myös Mozartin klarinettikonsertto ja kantaesitettiin Osmo-Tapio Räihälän Myriad.

3.
Istun Pullman Barissa. Katja on Toverin tietovisassa ja odotan, että se loppuu. Minulla on ikkunapaikka Rautatientorille. Kaksi miestä tönii toisiaan. Mikä ihmisiä vaivaa? Yhdet tupakoivat ja näyttävät halogeenivalossa kelmeiltä. On vaikea uskoa kenenkään olevan onnellinen juuri silloin, kun he seisovat steissin itäisten sivuovien pylväikössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti