Varpuset ja aika

https://poesia.fi/

Otin alkuvuodesta hatkat Facebookista ja muista sosiaalisista medioista monestakin syystä, mutta pääasiassa siksi, että on ollut paljon tekemistä. Keskittymiskykyni ei ole niin hyvä, että pystyisin aktiivisesti kieltäytymään tarjolla olevista ärsykkeistä, ja Facebookit ym. eivät muuta teekään kuin tavoittelevat käyttäjiensä huomiota erinäisin nokkelin konstein ja konnankoukuin. Ei minusta ole niille vastusta.

Vaan nyt on iloni ilmoittaa, että runokirjani Varpuset ja aika ilmestyi Poesian kustantamana toukokuun alussa.

En osaa itse kuvailla teosta, minulla on siihen liian läheinen suhde – omatoiminen toisin sanoin selittäminen tuntuu latistavalta, koska sanottavani olen jo sanonut niillä sanoilla, joita itse kirjassa on. Siellä pitäisi nähdäkseni olla sekä yksityiskohtien että laajojen selityksien.

Siispä siteeraan kustantamon tiedotetta, jota pidän osuvana kuvauksena kirjasta, joka on samanniminen kuin omani ja jonka täyskaimani Pauli Tapio on kirjoittanut:

"Varpuset ja aika on intiimi ja älykäs esikoisrunoteos. Vuoroin laulullinen, vuoroin analyyttinen kokoelma liikkuu aamiaisen kaltaisista arkisista tilanteista kaupunkiluonnon havainnointiin ja kidutusmuotojen historiaan.

Teoksessa etsitään reittejä kokemukseen, jossa voimakkaasti kokeva yksilö ja lohduttomalta tuntuva aikakausi voisivat risteytyä inhimillisyyden mahdollisuuksina. Runoissa on näin ollen rohkeaa poliittisuutta, joka näkyy puoluekannan uomaaman ajattelun sijaan tekoina, oikeiden valintojen pohdintana. Lempeä katse löytääkin ajastamme yhä uusia syitä elää, rakastaa ja olla tekemisissä historian ja kulttuurien moni-ilmeisyyden kanssa. Tätä säestää kokoelman muodollinen monipuolisuus: nykyrunouden rinnalle tuodaan keskiajan ja renessanssin säkeistörakenteita"

JOS haluat hankkia Varpuset ja ajan, ota yhteyttä minuun (etunimi.sukunimi@helsinki.fi) tai kustantamoon (https://poesia.fi/). Kirjakaupoistakin sitä varmasti löytyy ennen pitkää, ellei löydy jo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti